Operatorul centralei nucleare japoneze Fukushima a recunoscut, marti, ca este posibil ca si barele de combustibil aflate in reactoarele 2 si 3 sa se fi topit in urma accidentului provocat de cutremurul urmat de tsunami.

"Este posibil ca topirea sa se fi produs si in interiorul reactoarelor 2 si 3", a declarat un purtator de cuvant al Tokyo Electric Power (TEPCO), care a anuntat ultimele analize ale masurilor aplicate la centrala Fukushima Daiichi, scrie MEDIAFAX.

"Cea mai mare parte a combustibilului a cazut, fara indoiala, in partea inferioara a cuvelor sub presiune, asa cum s-a intamplat si la reactorul numarul 1", a precizat el.

Purtatorul de cuvant a afirmat ca reactoarele sunt stabile, iar operatiunile de racire a acestora se desfasoara normal.

Timp de mai multe saptamani dupa catastrofa din 11 martie, TEPCO si guvernul japonez au facut referiri la o topire partiala, afirmand ca reactoarele sunt relativ stabile, iar scurgerile radioactive periculoase sunt in mare parte controlate.

Cutremurul urmat de un tsunami de proportii din 11 martie a provocat cel mai grav accident nuclear civil inregistrat dupa cel de la Cernobil din 1986.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.