O serie de documente desecretizate ofera o rara imagine a ceea ce s-ar putea numi cel mai secret loc de pe Pamant: Area 51 din SUA.

Departamente ascunse ale guvernului, extraterestri si navete spatiale futuriste distruse, si chiar Elvis Presley. Toate acestea se presupune ca s-ar afla in "legendara si mistica" zona numita Area 51, din desertul Nevada, scrie MEDIAFAX.

Secretomania exagerata din jurul bazei militare, a careia existenta aproape ca nu este recunoscuta de guvernul american, au garantat prezenta" Ariei 51" in majoritatea teoriilor conspiratiei si in filmele SF. Dar acum, mai multe informatii si fotografii desecretizate ofera o imagine asupra celui mai secret sit din lume.

Fotgrafiile prezinta in special resturile avionului de spionaj A-12, prabusit in ianuarie 1963, prototipul a ceea ce a urmat sa fie SR-71 “Blackbird”. Americanii au musamalizat atunci incidentul pentru ca nu voiau sa se afle, in plin Razboi Rece, ce progrese au facut, atat in tehnologia invizibilitatii, cat si in cea supersonica, scrie Daily Mail.

Nedetectabil pe radarele din acea vreme, A-12 putea zbura cu o viteza de 3.540 km/h (era capabil sa traverseze SUA continentala in doar 70 de minute). De asemenea, camerele video de la bordul avionului puteau distinge, de la o inaltime de 27.500 de metri, obiecte nu mai mari de 0,4 metri.

Acum, la aproape 50 de ani de la eveniment, documentul arata cum un zbor de rutina s-ar fi putut transforma intr-o tragedie, daca pilotul CIA nu s-ar fi parasutat la timp.

Vezi mai multe imagini aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.