Uniunea Europeana va sustine rebeliunea libiana atat timp cat va dori aceasta, a declarat duminica sefa diplomatiei europene Catherine Ashton, aflata in vizita la Benghazi, "capitala" rebelilor din estul Libiei.

"Vrem sa sustinem (rebeliunea) nu numai acum, ci atat timp cat poporului din Libia va dori ca noi sa fim acolo", a declarat Ashton in cadrul unei scurte conferinte de presa cu presedintele Consiliului National de Tranzitie (CNT), instanta conducatoare a rebelilor, Mustafa Abdeljalil, citeaza MEDIAFAX.

"Sunt foarte mandra, ca in numele celor 27 de state ale Uniunii Europene sa fiu aici astazi pentru a le oferi sustinerea noastra", a adaugat oficialul UE, la sosirea, duminica dimineata, in Benghazi.

UE, care inaugureaza in cursul dupa-amiezii un birou reprezentativ la Benghazi, vrea sa ajute libienii in domeniul "reformelor privind securitatea, economia, sanatatea si bineinteles societatea civila", a subliniat Ashton.

Aceasta este prima vizita a unui oficial de acest nivel la Benghazi.

Imediat ce a sosit, Ashton a mers in piata centrala din Benghazi, pe malul marii, epicentrul miscarii de contestare a regimului colonelului Muammar Kadhafi, unde a fost aclamata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.