Osama ben Laden saluta revolutiile din Tunisia si Egipt si le cere musulmanilor sa profite de aceasta "rara oportunitate istorica" pentru a se revolta, intr-un mesaj audio postum, interceptat de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE).

Mesajul, postat pe forumurile de promovare a jihadului, miercuri, de site-ul As-Sahab, apropiat Al-Qaida, are 12 minute si 37 de secunde si le vorbeste musulmanilor despre revolutiile arabe din ultimele luni, anunta MEDIAFAX.

Ben Laden recomanda infiintarea unui Consiliu care sa ofere sfaturi revolutionarilor si care sa decida care este cel mai bun moment pentru propagarea revoltei in lumea musulmana

"Orice intarziere ar putea provoca pierderea acestei oportunitati si declansarea inainte de ora exacta ar creste numarul de victime"
, afirma ben Laden, potrivit SITE.

"Cred ca vantul schimbarii va sufla in toata lumea musulmana cu permisiunea lui Allah
", a declarat liderul Al-Qaida, ucis in Pakistan de un comando american la 2 mai.

Potrivit unui comunicat precedent al Al-Qaida, ben Laden, instigatorul atentatelor din 11 septembrie 2001, a inregistrat acest mesaj cu o saptamana inainte de a fi ucis intr-un asalt al fortelor speciale americane impotriva resedintei sale de la nord de Islamabad, unde se ascundea, a declarat SITE.

Este "o mare si rara oportunitate istorica de a va revolta impreuna cu Ummah (comunitatea islamica) si de a va elibera de servitutea decisa de lideri, de legea oamenilor si dominatia occidentala", a declarat ben Laden in inregistrarea care insoteste o fotografie a fostului lider al Al-Qaida.

" Este un mare pacat si o imensa ignoranta sa omiteti aceasta oportunitate pe care Ummah o asteapta de decenii. Profitati deci de acest avantaj si distrugeti idolii si instituiti justitia si credinta ", adauga el.

In mesajul sau in care evoca revolutiile din Egipt si Tunisia, dar nu le mentioneaza pe cele din Libia, Siria si Yemen, ben Laden avertizeaza, de asemenea, asupra negocierilor si compromisurilor.

"Acestor revolutii libere in toate tarile: mentineti-va initiativa si indoiti-va de negocieri, deoarece nu exista o cale de mijloc intre poporul adevarului si poporul minciunii", a adaugat el.

Citeste si:
Fiul lui Osama ben Laden cere atacuri impotriva SUA si a aliatilor
Fiul lui Osama ben Laden cere...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.