Zece persoane au murit si alte 50 au fost ranite in protestele care au avut loc dupa asasinatul a doua femei si a doi barbati in atacul din nordul Afganistanului. Manifestatia la care au participat 2000 de oameni a fost oprita de politia afgana.

Au fost atatia raniti incat nu au mai fost paturi in spitale pentru a-i gazdui. Multi au fost impuscati, scrie El Mundo.

Atacul in care au fost ucisi patru civili a fost realizat de NATO si de trupele afgane. NATO a declarat ca victimele erau de fapt insurgenti armati.

Manifestantii au rupt afisele cu imaginea presedintelui afgan, Hamid Karzai, si au aruncat pietre in comisaritaul central din Taluqan.

„Militarii (straini) au intrat in casa lui Talequan marti noaptea si au omorat doua femei si doi barbati. Toti erau civili”
, a declarat seful politiei.

Manifestantii au incercat sa patrunda in biroul guvernatorului, in cel al comisarului politiei, insa fortele de ordine au inceput sa traga in multime.

Trupele internationale se aflau in cautarea unui membru din grupul de insurgenti din Miscarea Islamica din Uzbekistan, despre care se presupune ca ar fi responsabil pentru trafic de arme in zona cea mai favorabila atacurilor asupra trupelor internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.