Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a lansat marti un apel la "munca, sange rece, curaj, unitate", dar si la "demnitate", in contextul in care cazul directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, afecteaza intreaga clasa politica, a declarat un reprezentant al majoritatii.

"Sangele-rece, curajul, unitatea si, as adauga, demnitatea, este linia de conduita a majoritatii", a declarat Sarkozy, fara sa citeze numele lui Dominique Strauss-Kahn, in trimpul unui mic dejun cu oficiali din cadrul majoritatii UMP (dreapta), transmite MEDIAFAX.

Dominique Strauss-Kahn, prezentat de unele sondaje drept castigator in alegerile prezidentiale din 2012, in fata presedintelui Nicolas Sarkozy, a fost arestat sub acuzatia de agresiune sexuala, sechestrare si tentativa de viol asupra unei tinere, intr-o camera a unui hotel din New York. El a negat toate faptele de care este acuzat si va pleda nevinovat. [Directorul FMI, incarcerat si fara drept la cautiune]

El si-a petrecut, deja, prima noapte in inchisoarea Rikers Island din New York, dupa ce judecatoarea in fata careia a fost prezentat i-a refuzat eliberarea sub cautiune.

De la sfarsitul saptamanii, Guvernul si conducerea Partidului Uniunii pentru o Miscare Populara (UMP) au facut apel la retinere si la respectarea prezumtiei de nevinovatie in acest caz., citat de AFP.

"Oamenii sunt preocupati de dificultatile din viata lor cotidiana. Noi trebuie sa conducem aceasta tara, suntem tari ca muntii, si cred ca nu doar de la sfarsitul acestei saptamani", a continuat presedintele, citat de aceeasi sursa.

"Trebuie sa urmam aceasta linie, avem o munca de facut", a adaugat el, citand reuniunile G8 si G20.

Franta detine, in prezent, presedintia Grupului celor opt cele mai industrializate tari din lume (G8) si G20 (care include si tarile emergente). Un summit G8 este prevazut, peste zece zile, la Deauville (nord-vest), la care urma sa participe si directorul Fondului Monetar International (FMI).

Citeste si:
Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, va vota pentru...
Fostul preşedinte al Franţei,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.