Statele Unite au anuntat luni ca secretarul de Stat Hillary Clinton va efectua o vizita in Pakistan, pentru discutii "strategice", fara sa anunte o data, pe fundalul tensiunilor intre cele doua tari, dupa eliminarea liderului retelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden.

Hillary Clinton "va efectua o vizita (in Pakistan) pentru discutii strategice aprofundate cu privire la cooperarea noastra si cu scopul de a transmite punctul de vedere al Guvernului american despre modul de a o continua", a anuntat un purtator de cuvant al diplomatiei americane, Mark Toner, citat de AFP.

Sefa diplomatiei americane va intrerpinde aceasta calatorie atunci cand "contextul va fi favorabil si cu pregatirile adecvate", a adaugat purtatorul de cuvant, fara sa precizeze o data. [Cat a cheltuit SUA in lupta cu Osama ben Laden?]

"Discutam, in acest moment, cu pakistanezii, pentru a pregati terenul" in vederea acestei vizite, a subliniat Mark Toner, pentru jurnalisti.

In ultimele 24 de ore, Clinton a abordat problema acestei vizite, dar si alte teme, cu presedintele pakistanez, Asif Ali Zardari, premierul Yousuf Raza Gilani si comandantul armatei, generalul Ashfaq Kayani, a adaugat purtatorul de cuvant, potrivit MEDIAFAX.

Senatorul american John Kerry, care se afla, luni, la Islambad, in incercarea de a relansa relatiile intre Statele Unite si principalul lor aliat, a dat asigurari, anterior, ca secretarul de Stat va anunta in curand" o vizita la Islamabad.

  • Democratul, presedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat, este primul oficial american de rang inalt care efectueaza o vizita in Pakistan dupa raidul din 2 mai, cand un comando american l-a ucis pe liderul Al-Qaida la Abbottabad, un oras-garnizoana situat la o distanta de doua ore de Islamabad.

Kerry, care a fost mandatat de presedintele american Barack Obama, si premierul pakistanez au declarat luni, la Islamabad, ca tarile lor doresc sa restabileasca increderea reciproca, dupa criza creata de eliminarea lui Osama ben Laden.

"Suntem parteneri strategici, cu un inamic comun", a declarat Kerry. Intr-un comunicat, Gilani i-a tinut isonul, "subliniind imperativul unei increderi reciproce, unui interes reciproc si respectarii suveranitatii Pakistanului, in vederea consolidarii consensului national asupra razboiului impotriva terorismului, cu scopul ultim al indeplinirii obiectivului comun, care consta in invingerea fortelor terorii".

Citeste si:
Ministrul de externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom...
Ministrul de externe al...

Citeste si: [VIDEO] SUA dau publicitatii noi inregistrari cu Osama ben Laden


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.