Trupele israeliene s-au ciocnit cu protestatarii arabi de-a lungul a trei granite, printre care cea cu Siria unde au ucis 16 oameni si au ranit mult mai multi.

Aceste evenimente au loc ca urmare a comemorarii din 1948, scrie Daily Mail.

De-a lungul granitei cu Siria, mii de protestatari au fortat gardul si sute au trecut, atacand soldatii cu pietre. Soldatii care pazeau granite au deschis focul pentru a-i opri. Multi au fost raniti si patru au fost ucisi.

Oficialii israeliti ai Apararii spun ca militarii nu se asteptau ca protestatarii sa forteze granite si au fost luati prin surprindere.

Israelul a acuzat Damascul de instigare la violente pentru a distrage atentia de la evenimentele generate de presedintia lui Bashar Assad.

“Regimul sirian incearca in mod intentionat sa distraga atentia internationala de la represiunile brutale ale propriilor cetateni pentru a incita impotriva Israelului”
, a declarat purtatorul de cuvant al armatei israeliene.

Mii de civili sirieni au fortat granite cu Israelul langa satul Majdal Shams. Ei spun ca miliarii israeliti au pornit focul numai atunci cand sirienii au inceput sa vandalizeze. Ei au fost constienti de numarul de victime care se va produce. Militarii israelieni spun ca 13 soldati au fost usor raniti.
Pe site-urile de socializare s-au adunat multi oameni care au incercat sa instige si ceilalti vecini ai Israelului sa atace. Israelul este dispus sa isi apere granitele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.