Papa Benedict al XVI-lea a deplans "noile probleme si noile forme de sclavie" din lumea contemporana, cum sunt "nesiguranta, saracia, emigrarea".

"In epoca noastra apar noi probleme si noi forme de sclavie", atat in lumea bogata, care sufera de nesiguranta privind viitorul, cat si in tarile emergente, a spus Suveranul Pontif, in timpul intalnirii cu o delegatie a Consiliului Pontifical pentru opere misionare.

In tarile in curs de dezvoltare, victime ale "unei mondializari caracterizate deseori prin cautarea profitului, numarul saracilor, emigrantilor, oprimatilor, este in crestere", a adaugat Papa Benedict al XVI-lea, transmite MEDIAFAX.

El a reluat si apelul la adresa crestinilor, carora le-a cerut "sa nu se teama, in pofida persecutiilor" motivate de credinta lor. "Crestinii nu trebuie sa se teama, chiar daca acum sunt grupul religios expus in cea mai mare masura persecutiilor din cauza credintei", a adaugat Suveranul Pontif.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.