Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) anunta ca a eliberat 53 de adeverinte cetatenilor romani interesati sa-si depuna candidatura la alegerile pentru desemnarea autoritatilor administratiei publice locale care vor avea loc in Italia, in 15-16 mai.

AEP mentioneaza, pentru MEDIAFAX, ca cetatenii romani, in calitate de cetateni comunitari, au dreptul de a participa la alegerea primarului, a membrilor consiliului local, precum si a membrilor consiliului de circumscriptie din orasul de resedinta. In acelasi timp, cetatenii comunitari au dreptul de a-si prezenta candidatura pentru a fi alesi in consiliul orasenesc si in consiliul de circumscriptie. La depunerea candidaturii, candidatul are nevoie de o adeverinta eliberata de AEP care sa ateste ca nu a fost decazut din drepturile electorale printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.

Potrivit legii, Autoritatea Electorala Permanenta este singura autoritate publica din Romania care poate schimba informatii privind drepturile electorale ale cetatenilor romani si ai celorlalte state membre ale Uniunii Europene cu autoritatile cu responsabilitati similare din celelalte state membre.

AEP a primit 53 de cereri din partea cetatenilor care intentionau sa candideze si a eliberat tot atatea adeverinte.

La alegerile de duminica si luni din Italia, vor fi desemnate persoanele pentru posturile de guvernator si membrii consiliilor regionale in 13 din cele 20 de regiuni ale Italiei. Alegeri locale se vor desfasura, de asemenea, si in patru provincii, 73 de orase si 390 de comune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.