Marina americana a autorizat oficierea casatoriilor intre persoane de acelasi sex la bazele sale militare odata cu ridicarea restrictiei privind homosexualitatea in armata, insa unii membri ai Congresului spun ca acest lucru ar incalca alta lege federala.

Un memoriu semnat in 13 aprilie al sefului capelanilor din Marina SUA stipuleaza ca, daca baza este localizata intr-un stat ce permite casatoriile intre persoane de acelasi sex, atunci aceasta poate fi folosita pentru a oficia astfel de ceremonii, relateaza MEDIAFAX.

Locotenentul Alana Garas, purtator de cuvant al Marinei americane, a precizat ca nu s-a schimbat "politica", ci este vorba de o schimbare pe viitor in practica.

Ea a adaugat ca politica actuala va ramane valabila pana la sfarsitul practicii "Nu intreba, nu spune".


Restrictia privind inrolarea in Marina a persoanelor homosexuale, datand de 17 ani, a fost ridicata in decembrie 2010, insa politica Marinei ramane in vigoare pana la implementarea unui nou regulament.

Pe de alta parte, unii membri ai Congresului american spus ca decizia Marinei incalca o lege federala ce defineste casatoria drept uniunea intre un barbat si o femeie.

Un membru al Congresului republican, din Missouri, a spus ca in vreme ce un stat poate legaliza casatoriile intre persoane de acelasi sex, proprietatea federala si angajatii federali, precum capelanii Marinei, nu ar trebui sa oficieze casatorii ce nu sunt recunoscute de legea federala.

  • De la adoptarea legii "Don't Ask, Don't Tell" (n.r. "Nu intreba, nu spune"), in 1993, circa 14.000 de soldati au fost exclusi din armata pentru ca au vorbit despre homosexualitatea lor sau au fost denuntati.

Lady Gaga a militat pentru drepturile militarilor homosexuali


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.