Fiii lui Osama ben Laden au denuntat "executia arbitrara" a tatalui lor de catre un comando american la 2 mai, dupa ce anterior calificasera drept "inacceptabila" si "umilitoare" aruncarea trupului sau neinsufletit in mare, relateaza AFP.

Intr-un comunicat publicat de New York Times, fiii lui Osama ben Laden se intreaba de ce tatal lor "nu a fost arestat si judecat pentru dezvaluirea adevarului".

Inamicul public numarul unu al Statelor Unite de la atentatele din 11 septembrie 2001, Osama ben Laden a fost ucis la 2 mai intr-o operatiune de comando americana impotriva resedintei in care se ascundea la Abbottabad, in Pakistan, a anuntat presedintele american. Cadavrul sau a fost aruncat in mare, potrivit Washingtonului.

Comunicatul, atribuit lui Omar ben Laden, unul dintre fiii lui Osama ben Laden, cere, de asemenea, eliberarea celor trei sotii si copiilor liderului Al-Qaida, care se aflau in casa din Abbottabad, transmite MEDIAFAX.

"Executia arbitrara nu este o solutie pentru probleme politice", adauga comunicatul, care ridica semne de intrebare asupra "decentei unui astfel de asasinat in care (...) dreptul international a fost incalcat in mod deschis".

Autoritatile pakistaneze au declarat ca trei sotii ale lui ben Laden au fost gasite in casa, precum si 13 copii ai acestuia. Una dintre ele, Amal Ahmed Abdulfattah, a fost ranita la picior in timpul operatiunii.

New York Times precizeaza ca Omar Ben Laden este fiul pe care Osama ben Laden l-a avut cu o alta sotie, Najwa. Niciunul dintre fratii sai nu este numit in comunicatul scris in numele lor.

"Vrem sa amintim lumii ca Omar ben Laden, cel de-al patrulea fiu al tatalui nostru, a fost intotdeauna in dezacord cu el in ceea ce priveste violenta ca atare si i-a trimis intotdeauna tatalui nostru mesaje in care il ruga sa isi schimbe maniera de a actiona. subliniind ca niciun civil nu trebuie luat ca tinta in nicio circumstanta", continua textul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.