Descoperire ciudata: In anii 70, Marea Britanie le-a controlat pe femeile care obtineau imigrante viza de mariaj pentru a stabili daca sunt virgine.

Documente proaspat descoperite indica faptul ca Guvernul britanic a ascuns cat de des a aplicat “testul virginatatii” pe femeile imigrante care au intrat in tara in anii 1970 cu viza de mariaj, scrie Huffingont Post.

Documentele, descoperite de cercetatorii Marinella Marmo si Evan Smith din Australia, au demonstrate ca testele – menite pentru a arata ca femeile care vin cu viza de casatorie sunt virgine - au fost aplicate de mai mult de 80 de ori.

Desi testele au atras pareri negative la sfarsitul anilor 70, motivul pentru care aceste teste au fost introduse, nu este clar. La inceput, guvernul britanic nu a recunoscut decat doua din cazuri, care s-au petrecut pe Aeroportul Heathrow.

Guvernul a recunoscut autenticitatea documentelor, insa ei au refuzat sa recunoasca numarul mare de cazuri petrecute.

Rezultatul cercetatorilor arata astfel: 73 de femei au fost testate in New Delhi si 9 in Mombay de catre Ambasada Angliei intre 1976 si 1979.

Din cauza discrepantelor dintre rezultatul cercetatilor si datele oficiale eliberate de guvern, singura concluzie este ca acesta din urma a ascuns in mod voit aceasta metoda de investigare.

Documentele, scrise de mana unele, dezvaluie scopul de a limita imigratia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.