Doisprezece oameni si-au pierdut viata si cel putin zece au fost raniti in timpul unei manifestatii a crestinilor in centrul orasului egiptean Cairo.

Ciocnirile au avut loc intre crestini si musulmani intr-un cartier al orasului, scrie El Mundo.

Surse din politie au declarat ca mii de crestini din diferite parti ale capitalei s-au adunat in fata cladirii televiziunii de stat din Egipt si au manifestat impotriva evenimentelor de sambata.

Potrivit surselor, oameni inarmati care nu au fost identificati au deschis focul asupra protestatarilor si i-au ranit.

Cotidianul “Al Ahram” a raportat ca un grup de rezidenti din zona Maspero, unde se afla sediul central al televiziunii, au atacat participantii la protest in incercarea de a dizolva multimea.

Surse din serviciile de securitate au declarat ca politia si armata au fost trimise in zona iar acum lucrurile s-au calmat.

In noaptea de sambata, un grup de musulmani infuriate a incercat sa ia cu asalt biserica Mar Mina din cartierul Imbaba, dupa ce s-a zvonit ca inauntrul templului fusese inchisa o persoana crestina convertita la islam. In urma confruntarilor doisprezece persoane au murit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.