Brazilianca Sebastiana de Lourdes Silva, in varsta de 116 ani, este considerata cea mai in varsta persoana din lume, insa, pana in prezent, nimeni nu a cerut inscrierea ei in Cartea recordurilor Guinness, care atribuie acest titlu americancei Besse Cooper, in varsta de 115 ani.

Sebastiana de Lourdes Silva s-a nascut pe 3 mai 1895 in statul brazilian Rio, potrivit documentelor de identitate publicate pe site-ul G1 al grupului media Globo, informeaza AFP.

"Este lucida si fericita si i-a placut intotdeauna sa le ajute pe celelalte persoane in varsta" din caminul de batrani unde traieste de peste 24 de ani, a declarat Teresinha Degmar Honorio, directoarea acestui azil, relateaza MEDIAFAX.

"A venit aici din proprie initiativa. Locuia singura. Nu a avut copii. A cerut sa ramana in acest centru pentru batrani", a adaugat aceeasi sursa.

In prezent, grupul Guinness o recunoaste pe americanca Besse Cooper, nascuta pe 26 august 1896 in statul Tennessee, ca fiind cea mai in varsta femeie din lume.

Potrivit portalului de stiri g1.globo.com, reprezentantii Guinness au declarat ca, "pana in prezent, nu exista nicio cerere formala de verificare a documentelor de identitate ale Sebastianei".

In urma unui accident vascular cerebral produs recent, Sebastiana de Lourdes Silva si-a pierdut vederea si a fost obligata sa ramana la pat, insa la varsta de 116 ani, "ea este inca lucida si are o stare de sanatate buna", a declarat Marcinele Fonseca, medicul acelui azil de batrani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.