Tokyo si-a ales duminica primul politician masculin homosexual intr-un mandat oficial.

Taiga Ishikawa a castigat un loc in Adunarea Toshima in alegerile locale, si a atras repede atentia asupra importantei victoriei in ceea ce privesc comunitatile de lesbiene, homosexuali, bisexuali si transsexuali (LGBT), scrie Huffington Post.

„Sper ca victoria mea la alegeri ii va ajuta pe semenii nostri sa spere in ziua de maine, pentru ca multi dintre ei nu se pot accepta, se simt singuri si izolati, si chiar se sinucid.”, a declarat el. „Mai multi oameni din comunitatea LGBT, sau miniritatile sexuale, realizeaza care este orientarea lor in timpul scolii primare sau in liceu, insitutii conduse de stat. Ca memebru al Adunarii, doresc sa ii sustin pe copiii LGBT din aceste scoli.”

El spunea in martie ca „Stiu ca este un plan maret, dar daca sunt ales, sper sa pot adopta o ordonanta prin care sa le permita cuplurilor de acelasi sex sa aiba aceleasi drepturi ca si oamenii casatoriti. In Japonia, homosexualii stiu ca nu trebuie sa spuna care este orientarea lor sexuala. Ei sunt perceputi intr-un mod ciudat, insa eu cred ca societatea este cea ciudata.”

Potrivit unei publicatii japoneze, Ishikawa a scris despre preferintele lui sexuale in autobiografia din 2002 „Unde imi este iubitul?” si a fondat si o organizatie non-profit care organizeaza evenimente sociale pentru homosexuali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.