Premierul rus Vladimir Putin a ironizat marti interventia militara din Libia, intreband in cadrul unei conferinte de presa la Copenhaga daca va fi necesara bombardarea tuturor "regimurilor ciudate" din lume si denuntand vanarea colonelului Muammar Gaddafi.

"Gaddafi a inventat o noua monarhie. Ca si Napoleon, care a ajuns la putere dupa o revolutie si s-a proclamat imparat (...) Da, este o monarhie de fond, ciudata, dubioasa, anormala, tot ceea ce vreti, dar asta este", a declarat Putin in timpul unei vizite in Danemarca, scrie MEDIAFAX.

"Contradictiile interne s-au transformat intr-un conflict armat. De ce ar trebui sa se intervina in acest conflict? Nu avem si alte regimuri ciudate in lume? Sa intervenim peste tot in conflictele interne? (...) Sa bombardam aceste tari?"
, a intrebat el.

  • Seful Guvernului rus a denuntat vanarea liderului libian Muammar Gaddafi

"Se spune ca nu se vrea lichidarea lui Gaddafi, dar de ce sunt bombardate palatele sale?", a intrebat el, subliniind ca singurul efect al acestor atacuri este uciderea unor civili pentru ca Muammar "Gaddafi nu mai este acolo, a fugit de multa vreme".

"Acum, unii oficiali spun da, se incearca uciderea lui Gaddafi. Cine a permis acest lucru? A fost un proces? Cine si-a acordat dreptul de a executa un om?"
, a declarat el, subliniind ca in fata acestor intrebari "toata lumea tace".

Or, pentru Putin, comunitatea internationala trebuie sa respecte dreptul international si sa aiba grija de civili.


"Cand asa-numita lume civilizata ataca cu toata puterea o tara mica, distruge infrastructurile create timp de generatii, nu stiu daca este bine. Nu imi place acest lucru", a conchis el.

Moscova si-a multiplicat in ultimele saptamani criticile la adresa coalitiei internationale, considerand ca interventiile depasesc mandatul ONU, care nu prevede o operatiune militara terestra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.