Miscarea siita libaneza Hezbollah intentioneaza sa comita zilele urmatoare un atentat impotriva turistilor israelieni din strainatate, a afirmat joi seara televiziunea publica israeliana.

Potrivit televiziunii, care mentioneaza surse israeliene din domeniul securitatii, Hezbollah vrea sa comita acest atentat pentru a se razbuna pentru liderul sau militar Imad Moughniyah, ucis la 12 februarie 2008, la Damasc, intr-un atentat cu explozibil atribuit serviciului israelian de informatii, Mossad, scrie MEDIAFAX.

Televiziunea a adaugat ca informatiile colectate de sursele israeliene din domeniul securitatii pe tema acestui atentat planificat de Hezbollah sunt "foarte precise".

In 2006, dupa rapirea a doi dintre soldatii sai de catre Hezbollah, Israelul a declansat o vasta ofensiva in Liban, care s-a soldat cu 1.200 de morti de partea libaneza, majoritatea civili, si cu 160 de morti de partea israeliana, majoritatea militari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.