Putin a promis ca va investi 33 de miliarde de lire pentru a creste rata natalitatii cu aproape o treime in cinci ani.

Discursul care a durat doua ore si jumatate a sunat ca un discurs de sustinere a candidaturii la alegerile prezidentiale de anul viitor, scrie The Telegraph.

Premierul rus a anuntat ca Guvernul va aloca o suma giganta pentru proiecte demografice, care, promite el, vor creste rata natalitatii cu aproape 30% in doar 5 ani.

In trecut, grupurile de tineri de la Kremlin precum cel condus de fostul spion Anna Chapman au primit cu bine ordinele lui Putin de a creste natalitatea. Ei au amplasarat corturi speciale pentru a face sex in taberele lor de vara, au organizat nunti in grup, si au oferit tricouri cu inscriptii precum „Imi doresc sa am trei copii”.

Putin, care este un idol pentru membri Nashi, grupul patriotic care organizeaza taberele de vara, a descris criza natalitatii din Rusia ca fiind una din cele mai grave probleme cu care tara se confrunta.

„Suntem dispusi sa ne folosim de toate mijloacele posibile pentru a sustine o crestere demografica”, a declarat Putin. „Trebuie sa ne luptam sa salvam poporul rus”.

Nici Putin si nici Medvedev, actualul presedinte rus, nu au anuntat daca planuiesc sa candideze la presedintie anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.