Un incendiu izbucnit in cripta centrala a Catedralei Sagrada Familia a dus la evacuarea a 1500 de turisti. AUTORUL: un fost detinut, cu probleme psihice.
Potrivit declaratiilor presedintelui asociatiei Sagrada Familia, Joan Rigol, citat de El Pais , focul a fost provocat marti, la ora 10.45 de catre un fost detinut, cu probleme psihice. Barbatul in varsta de 55 de ani, care facea parte dintr-un grup de vizitatori ghidati, a intrat in sacristie si a dat foc hainelor preotilor. Flacarile s-au extins cu repeziciune.

Aproximativ 3000-4000 de persoane se aflau in incinta sau in vecinatatea bisericii in momentul evacuarii. Sacristia, care fusese recent renovata a fost distrusa, insa opera lui Gaudi nu a fost afectata, scrie El Mundo.

La fata locului s-au deplasat pompieri si politie. Circulatia a fost inchisa pe strazile din jurul catedralei. Un purtator de cuvant al primariei a declarat ca nu s-au inregistrat raniti. "A fost mai mult fum decat foc iar incendiul a fost mai putin grav decat am crezut initial", a declarat purtatorul de cuvant, precizand ca vizitatorii au fost evacuati, ca masura de precautie.

  • Sagrada Familia (Sfanta Familie) este o uriasa biserica din capitala Cataluniei, Barcelona, inca neterminata, desi se lucreaza la ea din 1882. Proiectul original al bisericii Sagrada Familia a fost facut de arhitectul Antonio Gaudi, care a lucrat la el peste 40 de ani, ultimii sai 15 ani din viata fiind dedicati in exclusivitate acestuia. Estimarile initiale, bazate pe tehnicile de constructie ale inceputului secolului 20, preconizau un termen de cateva sute de ani pentru terminarea constructiei.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.