Mai multe zone din Indonezia se afla sub asediu, din cauza unei invazii de omizi paroase, care intra in casele oamenilor si provoaca eruptii cutanate, potrivit programelor locale de stiri, citate de CNN.

"Omizile sunt foarte suparatoare. Intra in case, dupa care te mananca pielea timp de zile intregi. Aceste omizi sunt foarte paroase", a declarat un rezident din Jakarta, potrivit Jakarta Globe.

Invazia de omizi a fost prima data raportata acum doua saptamani la East Java, alte grupuri mari de astfel de insecteau mai fost observate si in Bekasi, West Java si Buleleng in Bali, scrie CNN.

Potrivit Bali Times, omizile distruc frunzele copacilor de mango din Bali. Pana in prezent, peste 8.800 de copaci de mango au fost distrusi in cea mai mare invazie de omizi din aceasta zona din ultimii 70 de ani.

  • "Aceste omizi au un efect devastator, nu numai economic, pentru ca mananca frunzele de mango, ci si social. Din cauza acestor insecte care le intra in case, santenilor le este teama sa-si desfasoare activitatile zilnice", a declarat Aunu Rauf, entomolog la Institutul de Agricultura Bogor din Indonezia.

Responsabilul cu agricultura din Bali, Made Putra Suryawan, a declarat miercuri, ca autoritatile au inceput sa pulverizeze cu insecticid in zona si sa arda gunoaiele pentru a opri inmultirea insectelor, relateaza kompas.com. Se pare ca pana in prezent nu a fost identificata specia de omizi care a atacat aceasta zona a Asiei, care, a fost cu siguranta provocata si de scaderea numarului de pradatori naturali ai acestora si de schimbarile chimatice.

"Numarul pasarilor si furnicilor care se hranesc cu aceste omizi s-a redus dramatic. Oamenii prind pasarile si furnicile pentru a le vinde si respectiv, pentru a le da drept hrana pasarilor pe care le tin pe post de animale de companie", a explicat Surywan.

Daca aceasta este o explicatie aproape stiintifica, un politician, citat de Jakarta Globe, are propia-i teorie. "Este un semn de la Dumnezeu. (...) Dumnezeu ne avertizeaza ca ar trebui sa ne autoanalizam si sa facem niste schimbari. Fiecare intamplare are si o simbolistica in spate", a explicat democratul Marzuki Alie, membru al Camerei Reprezentantilor din Indonezia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.