Guvernul jamaican va lua in considerare recomandarile de revizuire a legii care interzice posesia unei cantitati mici de marijuana folosita in scop personal sau religios.

Jamaica este cel mai mare exportator de marijuana al SUA, scrie Huffington Post.

Sase ministri alaturi de prim-ministrul Bruce Golding vor evalua un raport al Comisiei Nationale din 2001. Comisia va include si academicieni si doctori si a fost desemnata de opozitie pentru a fi revizuita legea actuala, spunand ca marijuana “imbogateste viata culturala” si ca un consum moderat nu are efecte negative asupra consumatorilor. De asemenea, ei spun ca au existat multi oameni care au fumat iarba toata viata si care nu au recurs la droguri. Ei cred ca daca o sa fie legalizate cantitatile mici de marijuana, oamenii vor fi mai relaxati.

Nu este foarte clar de ce acest raport o sa fie revizuit abia acum, dupa un deceniu.

Desi foarte tolerat, fumatul de marijuana in Jamica este illegal, iar minoritatea culturii Rastafari declara ca acest viciu ii duce mai aproape de divinitate. Jamaicanii consuma marijuana sub forma de ceai pentru a calma durerile.

Pana acum, consumul de marijuana nu a fost legalizat pentru ca oficialii jamaicani au considerat ca astfel vor viola tratele internationale si vor primi sanctiuni de la Washington.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.