Ministrul francez al Afacerilor Externe, Alain Juppe, a apreciat, marti, ca NATO nu isi joaca "suficient" rolul in Libia pentru a neutraliza armamentul greu al fortelor lui Muammar Gaddafi si a proteja populatiile civile.

"Trebuie (...) ca NATO sa isi joace deplin rolul", dar Alianta Nord-Atlantica nu o face "suficient", a declarat ministrul, pentru postul de radio France Info, citeaza MEDIAFAX.

"NATO a vrut sa preia conducerea militara a operatiunilor, noi am acceptat. Trebuie sa isi joace rolul, in acest moment, adica sa il opreasca pe Gaddafi sa utilizeze, in continuare, acolo, armament greu pentru bombardarea populatiilor", a subliniat Juppe.

Intrebat daca lucrurile nu stau in acest fel, in prezent, ministrul francez al Afacerilor Externe a raspuns ca "nu este suficient". "Iar noi vom spune acest lucru astazi (marti), la Luxemburg", in cadrul reuniunii ministeriale a Uniunii Europene (UE) "iar joi si vineri in fata Consiliului Atlanticului de Nord, la Berlin", la care vor lua parte si ministrii Afacerilor Externe, a precizat Juppe.

Mai intai, "NATO sa isi joace rolul si sa protejeze" populatiile civile. Sa "distruga armamentul greu care bombardeaza astazi orasul Misrata", a insistat el.

"In al doilea rand, este necesar un efort major pentru accelerarea ajutorului umanitar" si, in ultimul rand, "declansarea unui proces politic", pentru a pune capat razboiului, a apreciat ministrul francez, precizand ca acesta este obiectul celei de a doua reuniuni a Grupului de Contact privind Libia, miercuri, la Doha.

"Vom incerca sa facem presiuni catre un dialog national intre reprezentantii Consiliului National de Tranzitie (...), autoritatile societatii civile libiene, si cei care, la Tripoli, incep sa spuna ca nu exista, cu adevarat, un viitor cu Muammar Gaddafi"
la putere, a conchis seful diplomatiei franceze

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.