Presedintele ivorian Laurent Gbagbo a fost arestat luni de fortele lui Alassane Ouattara si condus la hotelul Golf, cartierul general al taberei lui Ouattara din Abidjan, a anuntat ambasadorul Frantei, Jean-Marc Simon.

"Laurent Gbagbo a fost arestat de Fortele republicane din Coasta de Fildes (FRCI, pro-Ouattara) si condus la Hotel Golf de catre FRCI", a declarat Simon, informeaza MEDIAFAX.

Laurent Gbagbo a fost arestat luni in resedinta sa din Abidjan de fortele rivalului sau Alassane Ouattara si nu de fortele speciale franceze, a confirmat o sursa diplomatica franceza pentru AFP, dupa ce un reprezentant al lui Gbagbo pentru Europa anuntase ca acesta a fost arestat de fortele speciale franceze si predat rebelilor.

"Gbagbo a fost arestat de trupele lui Ouattara, este adevarat, nu de fortele speciale franceze, care nu au intrat in incinta resedintei" presedintelui ivorian in exercitiu, a declarat aceasta sursa diplomatica, dezmintind informatiile potrivit carora acesta ar fi fost arestat de militarii din cadrul fortei Licorne.

"Gbagbo se afla in prezent in mainile trupelor loiale lui Ouattara", a adaugat sursa citata.

Un purtator de cuvant al presedintelui Alassane Ouattara, sustinut de aproape toata comunitatea internationala, a declarat la Abidjan ca Gbagbo si sotia lui se afla la hotelul Golf, cartierul general al lui Ouattara.

Aceasta arestare intervine dupa o noua campanie de atacuri ale Frantei si ONU asupra resedintei in care se retrasese Gbagbo, refuzand sa se predea, si dupa mai mult de patru luni de criza postelectorala sangeroasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.