NATO a si-a cerut scuze pentru ca a bombardat, cu o zi inainte, in apropiere de Brega, tancuri apartinand rebelilor libieni.

Secretarul general al NATO, Aders Fogh Rasmussen, si-a exprimat regretul pentru pierderile de vieti cauzate de atacul aviatic al alientei asupra rebelilor din apropiere de Brega, scrie El Mundo.

Declaratia vine ca o surpriza dupa ce, cu cateva ore inainte NATO refuza categoric sa-si ceara scuze. Ei si-au recunoscut atacurile din apropierea orasului, care au fost cauza posibila a mortii acelor rebeli.

Initial NATO a refuzat sa-si ceara scuze justificand ca nu stia ca acele tancuri erau in posesia rebelilor, pentru ca, de obicei, acestea se aflau sub comanda oamenilor lui Gaddafi.

"Se pare ca doua dintre loviturile noastre de ieri ar fi putut provoca moartea unui anumit numar de elemente din cadrul CNT (Consiliul National de Tranzitie, reprezentand rebelii, la Benghzi), care operau cu tancuri", a anuntat comandantul adjunct al operatiunii Unified Protector, contraamiralul Russel Harding, relateaza MEDIAFAX.

"Dar nu prezint scuze", a continuat el. "Situatia pe teren este, asa cum am mentionat, extrem de schimbatoare si continua sa fie (schimbatoare). Pana ieri, nu am fost informati ca fortele CNT utilizeaza tancuri", a precizat contraamiralul.

Potrivit unor surse, in bombardament au fost ucisi doi soldati din randul rebelilor si unul sau doi medici, 14 persoane au fost ranite, iar alte sase au fost date disparute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.