Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7,4, s-a produs joi la aproximativ 40 de kilometri de coasta de nord-est a Japoniei

Alerta de tsunami declansata dupa cutremurul puternic produs joi in nord-estul Japoniei a fost anulata vineri, la scurt timp dupa ora 1.00 (joi, 19.00, ora Romaniei), de Agentia meteorologica japoneza, a anuntat televiziunea publica NHK, potrivit MEDIAFAX.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7,1, s-a produs joi, la ora 23.32 (17.32, ora Romaniei), la o adancime de 49 de kilometri, a precizat Institutul american de Geofizica (USGS). Epicentrul sau a fost localizat in Oceanul Pacific, la 66 de kilometri est de orasul Sendai, din prefectura Miyagi.

Seismul a fost resimtit pana la Tokyo, la 400 de kilometri sud, unde imobilele si casele s-au clatinat cateva zeci de secunde.

Profesorul Gheorghe Marmureanu spune ca un seism de 7,4 grade nu este o problema pentru Japonia. El a adaugat ca in zona Cercului de Foc al Pacificului exista un sistem tectonic foarte periculos care va lucra multi ani de aici incolo, informeaza gandul.info .

  • Un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia, s-a produs la 11 martie in nord-estul tarii, fiind urmat de un tsunami cu valuri de zece metri inaltime.

Un cutremur puternic s-a produs in Mexic

Seismul s-a produs la ora locala 8.11 (16.11, ora Romaniei), la o adancime de 167 de kilometri, iar epicentrul sau a fost localizat la 57 de kilometri sud de orasul Las Choapas, in statul Veracruz, relateaza MEDIAFAX.

Cutremurul a fost atat de puternic incat a fost resimtit si la 500 de kilometri vest, in capitala, Ciudad de Mexico, unde mai multe imobile si restaurante s-au clatinat puternic.

Seismul a fost de asemenea resimtit in statul Chiapas (sud), la frontiera cu Guatemala, potrivit unui corespondent al AFP.

Serviciul mexican de protectie civila a anuntat ca deocamdata nu au fost semnalate victime sau pagube.

Citeste si:
Ilinca Vandici, vacanță de coșmar în Mexic: „Îl roagă în fiecare zi...
Ilinca Vandici, vacanță de...

Citeste si: Stii ce sa faci in cazul unui cutremur?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.