Vezi care sunt principalele masuri de siguranta pe care populatia trebuie sa le aiba in vedere in cazul unui cutremur.

In primul rand, trebuie sa identificam din timp locurile sigure pentru protectie in caz de cutremur. Ulterior, este necesara pregatirea unui kit de supravietuire cu apa si conserve, dar si materiale de prima necesitate precum patura, fluier, lanterna si medicamente.

Potrivit ghidului, kitul de supravietuire reprezinta un set de obiecte care trebuie verificate cel putin o data pe an si reinnoite. Acesta cuprinde, pe langa apa si alimente, medicamente si materiale de uz medical, produse de igiena si copii ale actelor de identitate, precum si materiale de prima necesitate cum ar fi lanterna, patura sau fluierul.

  • Nu folositi scarile sau liftul

In timpul producerii unui seism, este interzisa folosirea scarilor si a lifturilor, fiind recomandata indepartarea de cladiri sau de obiectele grele neasigurate din casa.

"Realizati o analiza structurala a locuintei dumneavoastra, identificati locurile sigure in care va puteti proteja in caz de cutremur, iar daca veti considera necesar consultati un expert pentru un sfat autorizat. Stabiliti un punct de intalnire impreuna cu membrii familiei, in care urmeaza sa va intalniti in cazul in care nu sunteti impreuna in timpul cutremurului (...) Fiti gata sa va descurcati singur pentru cel putin trei zile"
, se arata intr-un ghid de informatii si reguli de comportament in cazul producerii unui cutremur, elaborat de Prefectura Capitalei, in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al municipiului Bucuresti.

Ghidul poate fi accesat de astazi pe siteul institutiei

Citeste si: Reguli de baza in caz de cutremur

Pericolul cutremurelor: In Romania este liniste, deocamdata!

[VIDEO] Marmureanu: In Marea Neagra se poate produce tsunami


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.