International7 Aprilie 2011

Lectura de un minut

Scurgerea de apa putrernic radioactiva in ocean, de la centrala avariata de la Fukushima, in nord-estul Japoniei, a fost oprita, a anuntat miercuri agentia de presa Jiji, citand operatorul instalatiei, Tokyo Electric Power (TEPCO), relateaza AFP.
Muncitorii de la TEPCO au descoperit, saptamana trecuta, o fisura de 20 de centimetri in zidul unei fose tehnice, situate in apropierea tarmului, legata de reactorul 2, scrie MEDIAFAX.


Un volum important de apa contaminata se scurgea permanent din aceasta fosa, iar tehnicienii nu reusisera sa astupe fisura, in pofida mai multor incercari de colmatare cu ciment, iar ulterior cu ajutorul unui amestec de polimeri, hartie de ziar si rumegus.

Marti, ei au hotarat sa efectueze un foraj in amonte, pentru a urmari fluxul de apa si au injectat sticla solubila (silicat de sodiu) in sol. Aceasta solutie a permis oprirea scurgerii de apa contaminata in Oceanul Pacific, mircuri dimineata, devreme, a anuntat TEPCO, citata de agentia Jiji.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.