Cumnatul presedintelui Siriei e suspect de implicare in uciderea fostului ministru libanez Rafik Hariri, potrivit "Stern". El a fost interogat saptamina aceasta de comisia de ancheta a ONU. Alti citiva suspecti de rang inalt au fost deja indicati: generali libanezi pro-sirieni si oficiali din Siria, printre care ministrul de Interne care s-a sinucis saptamina trecuta. Un alt martor-cheie, fost spion sirian, a fost arestat in Franta. Investigatia asupra asasinarii ar trebui sa fie gata la sfirsitul acestei saptamini. Va fi o sarcina extrem de grea, intrucit dosarul asasinarii lui Hariri risca sa arunce in aer relatiile Siria - Liban.

Moartea fostului premier si a altor 20 de persoane in atentatul din februarie a complicat mult relatiile bilaterale. "Sint hotarit sa fac acest raport cit mai tehnic cu putinta si sa nu permit politizarea procesului", a comentat Kofi Annan evenimentul. Romania, care detine luna aceasta presedintia Consiliului de Securitate al ONU, a adoptat o pozitie nuantata. Mihai Ungureanu a declarat ca la solicitarea Consiliului s-ar putea prelungi ancheta pina la sfirsitul anului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.