Masayoshi Son, cel mai bogat om din Japonia si-a donat salariu pana la iesirea la pensie victimelor dezastrului ce i-a lovit patria.

Presedintele companiei nipone de telecomunicatii Softbank, Masayoshi Son, cel mai bogat om din Japonia, a anuntat ca va dona zece miliarde de yeni (120 milioane de dolari) si salariul pana la iesirea la pensie pentru a ajuta victimele dezastrului care a lovit Japonia, transmite Bloomberg.


Son, in varsta de 53 de ani, a castigat in anul fiscal incheiat in martie un salariu de 108 milioane de yeni (1,3 milioane de dolari) si dividende in valoare de 1,3 miliarde de yeni (15,5 milioane de dolari). Participatia de 21% detinuta de Son la Softbank este evaluata la peste 740 de miliarde de yeni (8,8 miliarde de dolari), potrivit datelor Bloomberg. Editia nipona a Forbes il clasifica pe Son ca cel mai bogat om din Japonia, potrivit MEDIAFAX.


Softbank, al treilea furnizor de servicii de telecomunicatii wireless din Japonia, va dona inca un miliard de yeni (12 milione de dolari) in plus fata de contributia presedintelui companiei. Son va ceda salariul pe anul fiscal inceput in martie pentru a ajuta copiii ramasi orfani dupa cutremurul si tsunami-ul de la 11 martie.

Suma anuntata de seful Softbank a devenit cea mai mare donatie individuala de pana in prezent, devansand contributiile de cate un miliard de yeni ale presedintelui companiei Fast Retailing, Tadashi Yanai, si presedintelui Rakuten, Hiroshi Mikitani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.