Mii de pasageri au rămas blocati, la sfarsitul săptămanii, in aeroporturile americane, din cauza unui val de erori informatice si a numărului insuficient de angajati ai companiilor aeriene prezenti la serviciu de Crăciun.
Compania Comair, filială a Delta Airlines, a anulat 1.100 de zboruri din cauza unui blocaj al sistemelor informatice si a anuntat că speră ca activitatea sa să revină la normal pană la 1 ianuarie.
De asemenea, US Airways a anulat mai mult de 100 de zboruri incepand de vineri, precizand că măsura a fost luată din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din centrul si nordul Statelor Unite. Surse aeroportuare au declarat insă că anularea curselor a fost provocată de lipsa personalului.
Multi angajati ai US Airways, in special mecanici si hamali, si-au luat concedii medicale pentru perioada sărbătorilor, mai multe surse afirmand insă că, in realitate, este vorba despre o miscare grevistă incipientă. Angajatii US Airways si-au manifestat, in acest fel, si nemultumirea fată de recentele reduceri de salarii impuse de conducerea companiei.