Regimul libian al lui Gaddafi l-a desemnat pe un apropiat al presedintelui nicaraguan, Daniel Ortega, sa-l reprezinte la ONU.

Miguel d'Escoto, diplomat si consilier al presedintelui Ortega pentru Afaceri Internationale, "este autorizat" sa vorbeasca in numele Libiei la ONU, a declarat Rosario Murillo, sotia si purtatoarea de cuvant a presedintelui sandinist, care afiseaza o atitudine de sustinere activa a colonelului libian, relateaza MEDIAFAX.

In opinia acesteia, Libia lui Muammar Gaddafi a luat aceasta hotarare, convinsa ca Statele Unite nu vor acorda viza noului sau ambasador desemnat la ONU, Ali Triki, un fost ministru al Afacerilor Externe.

Mandatul Libiei este vacant, de la plecarea lui Mohammed Shalgham, care l-a denuntat pe colonelul Gaddafi inca de la reprimarea insurectiei din tara sa.

Potrivit lui Rosario Murillo, o scrisoare a autoritatilor libiene, transmisa secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, il abiliteaza pe Miguel d'Escoto, aflat in prezent la New York, sa reprezinte interesele libiene in cadrul organizatiei.

Miguel d'Escoto a primit instructiuni din partea presedintelui Ortega sa "accepte aceasta numire", pentru a ajuta Libia sa isi apere dreptul de a-si rezolva problemele interne fara ingerinta externa, a adaugat Murillo.

Potrivit autoritatilor de la Managua, lui Ali Triki i s-a refuzat eliberarea vizei pentru a merge sa ocupe postul Libiei la New York.

Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat american a declarat, vinerea trecuta, ca nu are "nicio informatie" despre aceasta viza, precizand ca relatiile cu Ambasada libiana in Statele Unite erau "suspendate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.