Guvernul israelian ii cere retelei de socializare FaceBook sa elimine pagina care ii cheama pe palestinieni sa ridice armele impotriva Israelului.

Pagina care poarta titlul de The Third Palestinian Infantida ( Cea de-a treia infantida palestiniana) are mai mult de 340.000 de fani, scrie News.com.au

Intr-o scrisoare catre fondatorul Mark Zuckerberg, cabinetul ministrul israelian a lui Yuli Eldstein spune ca pagina include apeluri sa ucida evrei si de „eliberatoare” a Ierusalimului prin violenta.

Pe pagina apare imaginea unui pumn colorat si steagul palestinian.

Aceasta cheama palestinienii in strada dupa rugaciunea de vineri, 15 mai, la revolta.

  • „Ziua Judecatii va fi adusa asupra noastra numai dupa ce musulmanii au ucis toti evreii”, scrie pe pagina

Eldstein spune ca pagina incita la violenta si incalca regulile de continut ale retelei de socializare.

Facebook nu a dat nici un raspuns imediat la aceasta rugaminte, dar cu toate acestea, serviciul de stiri Bloomberg a raportat ca au primit un raspuns prin e-mail de la companie.

„In timp ce anumite comentarii si continuturi pot fi suparatoare pentru ca ele critica o anumita cultura, tara, religie, stil de viata sau ideologie politica – nu constituie un motiv pentru eliminare”, a anuntat purtatorul de cuvant FaceBook, Debbie Frost.

„Noi credem cu tarie ca utilizatorii Facebook au capacitatea de a-si exprima opiniile, iar noi nu obisnuim sa inlaturam continuturi de pagini, grupuri sau pagini care instiga impotriva unei tari, a unei religii, unei entitati politice, sau a unei idei”
, a adaugat aceasta.

Citeste si: Siria cheama la proteste sambata prin Facebook

Gaddafi, sustinut pe Facebook

Facebook si Twitter, tot mai aproape sa declanseze o "revolutie" in Egipt


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.