Un grup de pe Facebook a inceput sa posteze mesaje pentru a instiga la proteste, si a solicitat noi "revolte populare" in toate orasele din tara pentru sambata. Totul se intampla la o zi dupa ce trupele siriene au deschis focul asupra protestatarilor pasnici demonstranti.

„Today Saturday… popular uprisings in all Syrian governorates” (Azi sambata… rascoale populare in toate guvernoratele siriene), este o postare pe pagina cu 86.000 de fani ai Revolutiei din Siria 2011 de pe Facebook, scrie Los Angeles Times.

  • Apelul a atras imediat multe „like-uri” si peste 750 de comentarii

Grupul a postat si filme prin care se pretinde ca arata scene brutale si de groaza de la protestele recente din Siria, precum si actualizari ale demonstratiilor si tulburari.

Grupul spune ca principalul lor obiectiv este „libertatea in Siria”, si solicita incheierea starii de urgenta, eradicarea saraciei si a somajului, modificari in constitutie, toate pentru a tranzita Siria spre „o tara democrata pluralista”.

Rapoartele din Siria care il citeaza pe un oficial anonim sirian declara ca cel putin 13 persoane au fost ucise, vineri, la ciocnirile dintre fortele de securitate si demonstranti. Activistii spun ca au fost 25 de victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.