Agentia meteorologica japoneza a anulat avertizarea de tsunami emisa luni, dupa un cutremur cu magnitudinea de 6,5 produs in largul coastei de nord-est a Japoniei,

UPDATE:

Un cutremur cu magnitudinea 6,5 s-a produs in largul coastei de nord-est a Japoniei si o avertizare de tsunami a fost emisa pentru litoralul prefecturii Miyagi, cea mai afectata de catastrofa de la 11 martie, a anuntat luni Agentia meteorologica japoneza, scrie MEDIAFAX.

Institutul american de Geofizica (USGS) a revizuit la 6,1 magnitudinea acestui cutremur. USGS a precizat ca seismul, produs la o adancime de numai 17 kilometri, a avut loc la ora locala 7.24 (1.24, ora Romaniei), in Oceanul Pacific, la aproximativ 100 de kilometri de orasul Sendai, devastat de cutremurul urmat de tsunami la 11 martie.

Presa japoneza nu a raportat victime sau pagube in urma acestui cutremur.

Agentia meteorologica japoneza a subliniat ca acest seism este probabil o replica a cutremurului cu magnitudinea 9 care s-a produs la 11 martie, deoarece a intervenit in aceeasi regiune a Oceanului Pacific.

Agentia a emis imediat o avertizare la adresa populatiei de pe coasta prefecturii Miyagi, apreciind ca un tsunami cu inaltimea de pana la 50 de centimetri ar putea atinge litoralul, dar a anulat alerta dupa o ora si jumatate.

O "avertizare" inseamna ca un val cu inaltimea limitata ar putea atinge litoralul si corespunde unui grad de periculozitate mai mic decat o "alerta", care anunta ca un val seismic cu inaltimea de aproximativ doi metri este posibil.

Un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia, s-a produs in urma cu peste doua saptamani in nord-estul tarii, fiind urmat de un tsunami cu valuri de zece metri inaltime.

Potrivit ultimelor date ale politiei nationale nipone, bilantul seismului si valului urias de la 11 martie a ajuns la 10.668 de morti si la 16.574 de disparuti.

Citeste si:
SUA avertizează Rusia, de luni de zile, în privat, să nu recurgă la...
SUA avertizează Rusia, de...

Institutul american de Geofizica (USGS) a estimat de asemenea la 6,5 magnitudinea acestui cutremur. USGS a precizat ca seismul, produs la o adancime de numai sase kilometri, a avut loc la ora locala 7.24 (1.24, ora Romaniei), la aproximativ 100 de kilometri de orasul Sendai, devastat de cutremurul urmat de tsunami la 11 martie.

Acest seism este probabil o replica a cutremurului cu magnitudinea 9 care s-a produs in urma cu 17 zile, deoarece a intervenit in aceeasi regiune a Oceanului Pacific, scrie MEDIAFAX.

Agentia meteorologica japoneza a emis o avertizare la adresa populatiei de pe coasta prefecturii Miyagi, apreciind ca un tsunami cu inaltimea de pana la 50 de centimetri ar putea atinge litoralul.

  • O "avertizare" inseamna ca un val cu inaltimea limitata ar putea atinge litoralul si corespunde unui grad de periculozitate mai mic decat o "alerta", care anunta ca un val seismic cu inaltimea de aproximativ doi metri este posibil.

Un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia, s-a produs in urma cu peste doua saptamani in nord-estul tarii, fiind urmat de un tsunami cu valuri de zece metri inaltime.
Citeste si:
Cutremur de 7.3 pe Richter în Japonia. Autoritățile au emis alertă...
Cutremur de 7.3 pe Richter în...

Bilantul seismului si valului urias de la 11 martie a depasit pragul de 10.000 de decese confirmate, a anuntat, vineri, politia nationala nipona. Potrivit ultimelor date statistice publicate vineri la ora 11.00 (04.00, ora Romaniei), politia a declarat ca 10.035 de morti au fost confirmati si ca 17.443 de persoane erau date disparute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.