Mai multe persoane au fost ucise vineri la Sanamein, in sudul Siriei, in cursul unor confruntari cu fortele de securitate.

"Sunt zece morti la Sanamein, in urma confruntarilor", a afirmat un oficial de rang inalt, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. , fara a oferi alte detalii despre confruntarile din acest oras situat in apropiere de Deraa, epicentrul miscarii de contestare a regimului, la 120 de kilometri sud de Damasc.

Anterior, un militant pentru drepturile omului, care nu a vrut sa fie identificat din motive de securitate, a mentionat "17 manifestanti ucisi", dar acest bilant nu a putut fi confirmat din surse independente sau medicale, scrie MEDIAFAX.

Ei au fost vizati "de tiruri la Sanamein (40 de kilometri nord de Deraa), in timp ce se indreptau spre Deraa", a afirmat acesta.

Khaled, un martor de la Sanamein, a evocat 13 morti. El a explicat ca manifestantii au aruncat cu pietre spre sediul Securitatii militare, iar militarii au ripostat deschizand focul.

"Am recuperat opt cadavre si alte cinci se afla la sediu, care refuza sa ni le predea"
, a adaugat el.

Un activist politic a afirmat la randul sau ca a vazut "douazeci" de victime.

La Deraa, potrivit unui protestatar, tirurile fortelor de securitate s-au soldat cu patru morti si cel putin 20 de raniti.

Un militant pentru drepturile omului a afirmat ca manifestantii au daramat statuia fostului presedinte Hafez al-Assad, tatal actualului presedinte Bashar al-Assad, si i-au dat foc.

Aceste informatii nu au putut fi confirmate pentru ca jurnalistii au fost impiedicati sa mearga in zona.

Pe de alta parte, potrivit oficialului de rang inalt, un angajat al unui club militar a fost ucis de manifestanti impotriva regimului la Homs, la 160 de kilometri nord de Damasc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.