Cel putin 75 de oameni au murit in urma puternicului cutremur din Myanmar, anunta oficialii. Acestia se tem insa ca numarul va creste odata ce vor avea putea intra in contact cu zonele afectate.

Zguduitura s-a simtit pana in Bangkok, la aproape 800 de km de la epicentru, in Hanoi si in alte parti din China atunci cand s-a produs cutremurul. Autoritatile SUA au masurat cutremurul ca avand magnitudinea de 6.8 Richter. [Doua cutremure puternice in Myanmar]

Un oficial din Myanmar a spus ca 75 de oameni au murit si 110 au fost raniti in cinci zone din apropierea epicentrului. Mai mult de 240 de cladiri au fost distruse.

„Incercam sa intram in contact cu zonele afectate. Armata, politia si autoritatile locale incearca sa gaseasca oamenii raniti din zonele afectate, insa drumurile sunt blocate.”, au spus oficialii, citeaza The Times of India.

Locuitorii din zona si-au parasit casele iar scolile si spitalele au fost evacuate.

„Zonele care prezinta ingrijorare sunt cele rurale. Imi este frica sa spun, dar cred ca din aceste parti vom primi vesti nu tocmai fericite”, a declarat directorul centrului de caritate World Vision din Myanmar, Yanogon Chirs Herink.

Cativa rezidenti din capitala vietnameza Hanoi si-au parasit casele dupa cutremur, insa nu au fost inregistrate victime.

Cutremurul vine la doua saptamani dupa ce Japonia a fost lovita de cel mai puternic cutremur din istoria tarii, urmat de valul seismic care a facut 27.000 de victime (morti si disparuti) si a declansat criza la centrala nucleara Fukushima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.