Doua cutremure de 7 grade pe scara Richter au avut loc joi in nord-estul Myanmar. Cutremurele s-au resimtit in Thailanda si nu a fost emisa alerta de tsunami.
Doua cutremure puternice cu magnitudinea de 7 au lovit nord-estul Myanmar, aproape de frontierele cu Thailanda si Laos, anunta Reuters, citand U.S. Geological Survey.

Primul s-a produs la adancimea de 10 kilometri, al doilea la 230 kilometri. Seismele s-au produs la o diferenta de cateva secunde.

Zona in care au avut loc cele doua seisme este slab populata, fiind o zona deluroasa. Este cunoscuta drept Triunghiul de Aur. Regiunea este o sursa traditionala de opium ilicit.

Unul dintre seisme a fost resimtit chiar si in capitala Vietnamului, Hanoi, unde, potrivit martorilor, cladirile inalte au fost evacuate, scrie Realitatea.net.

Zona cutremurului nu este foarte populata, deluroasa, cunoscuta drept Triunghiul de Aur, sursa faimoasa pentru sursa ilicita de opium.


Aceasta zona a fost lovita si in 2008 ciclon devastator. Potrivit 9AM, ciclonul Nargis a lovit coasta de sud-vest a Myanmarului, la 2 mai 2008, cu rafale de vant cuprinse intre 190 si 240 kilometri pe ora, inainte de a se orienta spre est in urmatoarea zi.

Ciclonul s-a soldat cu 138.000 de morti si disparuti si 2,4 milioane de sinistrati. Nargis a provocat pagube materiale majore, in special in Yangon, cel mai mare oras al tarii. Dupa ce a blocat ajutorul strain la frontierele statului, junta militara, aflata la putere din 1962, incredinteaza Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) sarcina de a coordona ajutorul umanitar international in aceasta tara, una dintre cele mai "inchise" state din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.