Bulgaria si Romania ar putea adera la spatiul Schengen pana la sfarsitul anului 2011, a declarat, miercuri, la Berlin, secretarul de stat din Ministerul german de Externe Werner Hoyer, relateaza Sofia Echo, in pagina electronica de joi.

Bulgaria si Romania vor adera la Schengen foarte curand, aceasta este tendinta generala si ea este foarte clara, a afirmat oficialul german, citat de cotidianul Dnevnik.

Cele doua tari au depus eforturi pentru a respecta conditiile de aderare la Schengen si au ambitia de a indeplini toate criteriile pana la sfarsitul presedintiei ungare a Uniunii Europene in iunie 2011, dar inca nu este sigur daca acest lucru se va intampla pana atunci, a spus el, scrie MEDIAFAX.

Hoyer a declarat ca Bulgaria ar trebui sa se concentreze pe controlarea granitei cu Turcia, in timp ce Romania ar trebui sa se ocupe de eliminarea coruptiei generalizate.

"Ma astept ca raportul Comisiei Europene sa fie publicat in iunie si, potrivit proiectului acestui raport, el va fi pozitiv. Prin urmare sper ca, pana la sfarsitul anului 2011, va exista un rezultat, indiferent daca aderarea va avea loc imediat sau in etape"
, a declarat oficialul german.

Atat Comisia Europeana, cat si Germania au remarcat faptul ca Romania si Bulgaria au depus eforturi considerabile pentru a adera la spatiul Schengen, a spus el.

Citeste si: Romania, pregatita sa apere granitele Europei?

Ce trebuie sa faca Bulgaria ca sa intre Romania in Schegen?

UE desecretizeaza rapoartele pe Schengen privind Romania si Bulgaria


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.