Elicopterul cancelarului german Angela Merkel a fost pe punctul de a se prabusi, la doar cateva ore dupa ce a transportat-o pe aceasta intr-un oras de la granita cu Elvetia, pentru un eveniment electoral.

Elicopterul Super Puma 332 o transportase miercurea trecuta pe Merkel la Waldshut-Tiengen pentru un eveniment electoral, la granita cu Elvetia, si se afla pe ruta de intoacere. Dupa aproximativ 300 de kilometri si calatorind la o altitudine de 1.600 de metri, elicopterul a cazut in gol timp de aproape doua minute pana la altitudinea de circa 600 de metri, inainte ca echipajul sa preia controlul asupra aparatului de zbor. Pilotii au reusit sa reporneasca motoarele cu cateva secunde inainte de a atinge solul, scrie MEDIAFAX.
Aeronava cu 21 de locuri fusese data in folosinta in decembrie 2010. O ancheta privind cauzele incidentului a fost demarata urgent.

Potrivit ziarului german Bild am Sonntag, ipoteza unui sabotaj a fost exclusa. "Este o situatie periculoasa cand ambele motoare cedeaza in acelasi timp. Echipajul a actionat asa cum ar fi trebuit si a reusit repornirea motoarelor", a afirmat un oficial din cadrul politiei.

Vietile celor trei membri ai echipajului au fost salvate de capacitatea de "autorotatie" a elicopterului. Toate elicopterele sunt obligate prin lege sa dovedeasca aceasta capacitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.