O cladire administrativa situata in complexul rezidential al liderului Muammar Gaddafi din Tripoli a fost distrusa duminica seara pentru ca adapostea un centru de "comandament si de control" al fortelor libiene, a declarat un oficial militar din cadrul coalitiei.

"In cadrul rezolutiei 1.973, continuam sa vizam tinte care presupun o amenintare directa pentru poporului libian si care impiedica instaurarea zonei de interdictie aeriana", a adaugat oficialul citat, sub acoperirea anonimatului.

Cladirea respectiva este situata la aproximativ 50 de metri de cortul in care colonelul isi primea invitatii de marca. Aceasta a fost distrusa de o racheta, a anuntat un purtator de cuvant al regimului, Moussa Ibrahim, in fata jurnalistilor straini care au fost transportati la fata locului.

Explozii puternice s-au auzit anterior, in cursul serii, la Tripoli, inclusiv in zona resedintei lui Muammar Gaddafi. O coloana de fum se ridica din sectorul resedintei-cazarma din Bab el-Aziziya, in sudul capitalei libiene, in timp ce apararea aeriana intrase in functiune.

Un oficial de rang inalt din cadrul Pentagonului a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca Muammar Gaddafi nu este vizat personal de atacurile coalitiei.

"Pot garanta ca nu figureaza pe lista tintelor. Nu ii vizam resedinta", a declarat viceamiralul Bill Gortney, citeaza MEDIAFAX.

Citeste si: Mesajul lui Gaddafi pentru Occident: Va fi un razboi lung!

Gaddafi: Voi transforma in infern viata celor care ataca Libia!

[VIDEO] NATO va interveni in Libia in urmatoarele ore


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.