Peste un milion de libieni vor primi arme in urmatoarele ore. Fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi bombardeaza orasul Misrata folosind tancuri, artilerie si tunuri.

  • Fortele lui Kadhafi bombardeaza orasul Misrata

Gaddafi inarmeaza civilii! Guvernul libian va distribui arme unui numar de peste un milion de barbati si femei, in urmatoarele ore, a anuntat agentia de stat libiana. Rebelii din oras au ripostat, a declarat sursa citata, in timp ce pentru moment nu exista informatii despre eventuale victime.

Un purtator de cuvant al rebelilor din Misrata a declarat pentru BBC News Online ca situatia din oras este "cu adevarat" ingrozitoare. Bombardamentele au fost reluate "in mod incredibil" pentru a treia zi dupa o scurta pauza in care fortele internationale au intervenit, a declarat acesta, adaugand ca "Misrata este rasa de pe suprafata pamantului chiar acum, am auzit ca centrul orasului este aproape distrus", relateaza MEDIAFAX.

Un martor ocular din Misrata a declarat pentru BBC ca tancuri ale Guvernului au intrat in centrul orasului. Acesta sustine ca a avut loc un "masacru", in care au fost raniti 40 de civili si alti cel putin zece au fost ucisi. Potrivit acestuia, sunt atacate cladiri civile
.


Le-a transmis astazi Gaddafi aliatilor occidentali. Liderul libian a cheamat poporul libian "sa lupte pentru apararea patriei" impotriva coalitiei internationale. Acestea le-a transmis aliatilor occidentali, intr-o interventie audio difuzata de televiziunea publica, ca vor fi invinsi, potrivit BBC.

"Toti oamenii din Libia poarta arme, nu veti avansa si nu veti reusi sa calcati pe acet pamant. Veti aduce iadul, insa vom lupta impotriva voastra daca veti continua. Nu va vom permite sa cuceriti acest teritoriu pentru ca suntem pe pamantul pe care Dumnezeu ni l-a dat", si-a inceput Gaddafi discursul.


Urmatoarea etapa a raidurilor coalitiei impotriva fortelor lui Muammar Kadhafi va consta in atacarea liniilor de alimentare pentru limitarea capacitatilor de lupta ale acestora, a declarat duminica seful Statului Major interarme al SUA, amiralul Michael Mullen.
Citeste si:
Surse: Ciucă a transmis că rotația premierilor se va face ca în...
Surse: Ciucă a transmis că...

Acesta a precizat pentru CNN ca nu este insa vorba despre indepartarea de la putere a lui Kadhafi.

Prima faza a atacurilor aeriene desfasurate impotriva Libiei este "un succes" si a permis instaurarea unei zone de interdictie aeriana, a declarat duminica amiralul Michael Mullen pentru postul de televiziune ABC. Atacurile aeriene desfasurate sambata cu ajutorul avioanelor franceze si britanice dar si salva de peste 110 rachete de croaziera "au fost un succes pana in prezent", a adaugat acesta.

GRAFIC INTERACTIV CU ACTIUNILE MARILOR PUTERI IN LIBIA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.