Bilantul cutremurului urmat de tsunami care au devastat nord-estul Japoniei a ajuns la 7.197 de morti si 10.905 persoane disparute.

Sperantele sunt aproape nule de a mai gasi vreun supravietuitor.

Situatia umanitara ramane precara pentru cei aproximativ 400.000 de sinistrati, care se confrunta cu frigul, cu riscurile sanitare si lipsa apei potabile si a curentului electric in unele centre de primire.

Construirea a 200 de locuinte temporare a inceput sambata in orasul Rikuzentakata, in prefectura Iwate, pentru gazduirea sinistratilor, a anuntat agentia Kyodo. Aproximativ 8.800 de locuinte urmeaza sa fie construite rapid numai in aceasta prefectura, potrivit autoritatilor locale.

Japonia, a treia putere economica a lumii, nu a facut apel la ajutor financiar strain, dar numeroase tari, organizatii, vedete si persoane private au trimis donatii, exprimandu-si emotia generata de catastrofa.

Potrivit unui studiu stiintific japonez, cel mai mare val seismic a atins 23 de metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.