Presedintele american, Barack Obama, i-a propus premierului japonez, Naoto Kan, sa trimita in Japonia mai multi experti americani in domeniul nuclear, pentru a ajuta autoritatile nipone sa rezolve criza de la centrala Fukushima, a anuntat joi Guvernul de la Tokyo.

"Presedintele Obama l-a informat pe premierul Kan ca Statele Unite sunt pregatite sa furnizeze mai mult sprijin, trimitand mai multi experti in domeniul nuclear si participand la eforturile de reconstructie pe termen mediu si lung", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului japonez, Yukio Edano, in cadrul unei conferinte de presa, citeaza MEDIAFAX.

Experti americani sunt deja prezenti in Japonia, de la inceputul saptamanii.

Obama si Kan au discutat despre criza pe care o traverseaza Japonia in urma cutremurului si valului seismic de la 11 martie, care au provocat moartea a mii de persoane si au antrenat grave probleme la centrala Fukushima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.