Vasul ce venea din Tripoli a cerut permisiunea de a se reincarca cu combustibil in Sicilia, dupa ce i s-a refuzat accesul in Malta, informeaza presa italiana.

Migratia masiva din tarile afectate de revoltele nord-africane a generat o serie de evenimente asemanatoare : e posibil ca 41 de persoane sa se fi inecat, dupa ce barca in care erau transportati s-a rasturnat in largul coastei tunisiene. Doar 5 dintre ei au fost salvati de o alta barca ce se indrepta spre insula italiana Lampedusa.

Nu mai putin de 1 600 de imigranti au ajuns in Sicilia, din Tunisia, si asta doar de luni.

"Am vorbit cu cei cinci supravietuitori din Lampedusa“, spune un oficial al Natiunilor Unite. “Au stat in apa timp de 8 ore. Au vazut o barca cum trece pe langa ei, insa nu a oprit. Cea care i-a salvat avea 45 de oameni la bord si au fost cu totii, in cele din urma, salvati de o nava militara”.

Italienii refuza feribotul

Feribotul Mistral Expres, care venea din Vestul Libiei se afla, acum, la 150 de mile de portul sicilian Augusta.

I-a fost refuzat accesul in apele teritoriale italiene, in urma unui ordin plecat de la ministrul de interne de la Roma, in momentul in care s-a aflat cati oameni sunt la bord si care sunt intentiile lor.

In feribot se afla 1715 marocani, 35 de algerieni, 26 de egipteni, 7 tunisieni si altii din Mali, Sudan, Siria si Mauritania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.