Reprezentantii marilor puteri reuniti in cadrul G8 la Paris nu au reusit sa ajunga la un acord privind o interventie militara in Libia, anunta ministrul francez de Externe, Alain Juppe, recunoscand ca nu si-a putut convinge partenerii in aceasta privinta, informeaza AFP.

"Deocamdata nu i-am convins", a declarat Alain Juppe dupa un dineu de lucru cu omologii din Statele Unite, Rusia, Germania, Marea Britanie, Italia, Canada si Japonia, scrie MEDIAFAX.

Jupe a reamintit ca Franta si Marea Britanie au avut "initiativa" instituirii unei zone de interdictie aeriana sau a unor raiduri aeriene punctuale pentru a diminua capacitatile militare ale regimului Muammar Gaddafi.

"Gaddafi marcheaza puncte", a admis Juppe. Fara a se referi explicit la situatia din Benghazi, fieful rebeliunii din Libia, Juppe a recunoscut ca membrii comunitatii internationale nu il pot impiedica pe colonelul Kadhafi sa reia controlul asupra zonelor ocupate de opozitie.

"In prezent, nu dispunem de mijloacele militare, pentru ca membrii comunitatii internationale nu le-au pus la dispozitie"
, a spus el.

Reprezentantii statelor din cadrul G8 au fost de acord sa reia rapid discutiile in cadrul Consiliului de Securitate ONU pentru adoptarea unei rezolutii care sa creasca presiunile asupra liderului libian, a precizat Alain Juppe, evocand posibilitatea instaurarii unui embargou maritim.

Ministrii au fost de acord si cu ideea asocierii tarilor arabe si africane la orice actiune impotriva Libiei.

Discutiile ministrilor de Externe din cadrul G8 vor fi reluate marti dimineata la Paris.

Citeste si: NATO si UE: Stop Gaddafi!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.