Desi acum 6 luni se aflau intr-un conflict teritorial, acum China sare in ajutorul Japoniei grav afectate de cutremurul de vineri, urmat de tsunami.

O echipa de salvare chineza a ajuns in Japonia , luni, pentru a ajuta la cautarea si salvarea oamenilor afectati de cutremurul produs vinery, urmat de tsunami, scrie CNN.

Echipa, alcatuita din 15 oameni, a inceput sa lucreze luni la o scoala primara din Oofunato, unul din orasele japoneze afectate de cutremur.

Premierul chinez Wen Jiabao si-a exprimat condoleantele catre poporul japonez. “China este o tara in care cutremurele sunt dese, si noi intelegem cum este. Noi ii vom ajuta pe japonezi cum vom putea si cat va fi nevoie.”

Gestul a venit la 6 luni dupa ce un conflict territorial a aparut intre cele doua tari.

Si China a fost lovita de doua cutremure devastatoare in ultimii 3 ani. Un cutremur cu magnitudinea de 8 grade Richter in 2008, afectand sudul tarii. 80,000 de oameni au fost dati disparuti sau au murit. Un alt cutremur, in 2010, cu magnitudinea de 7,1 a facut 2200 de victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.