Colonelul Gaddafi va infrange rebelii, anunta directorul Serviciilor de Informatii Nationale din SUA.

James Clapper, directorul Serviciilor de Informatii Nationale din SUA, a spus Senatului ca fortele armate ale lui Gaddafi vor triumfa, fortand Casa Alba sa actioneze, scrie The Telegraph.

“In ceea ce privesc rebelii din Libia, si daca ei vor castiga sau nu batalia, cred ca ei se afla intr-o situatie foarte dificila.”, a spus acesta.

“Nu cred ca (Gaddafi) are vreo intentie sa paraseasca Libia. Din toate dovezile pe care noi le avem.. Toate actiunile lui merg inspre o domnie cat mai lunga”.

Aceste remarci au fost facute odata cu scaderea indexului Dow Jones la 228 de puncte privitor la ingrijorarea fata de efectele conflictului libian privind aprovizionarea cu petrol, alunecand din nou sub bariera psihologica prin care a trecut la sfarsitul lunii ianuarie.

Secretarul de Stat Hillary Clinton se va deplasa in Egipt si in Tunisia saptamana viitoare pentru a se intalni cu membri opozitiei din Libia si pentru a face presiuni pentru o reformare democratica.

De asemenea, SUA a anuntat ca vor intrerupe relatiile cu Ambasada Libiei din Washington.

Citeste si: Libia cere ajutorul comunitatii internationale

Militarii lui Gaddafi au batut trei jurnalisti BBC

Gaddafi, gata sa plece?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.