Liderul libian Muammar Gaddafi ar fi prezentat o propunere Consiliului National condus de rebeli, potrivit careia el va accepta sa renunte la putere si sa paraseasca Libia,

Potrivit postului arab de televiziune al-Jazeera, Gaddafi ar fi propus Consiliului sa accepte o perioada de tranzitie care sa ii pregateasca plecarea. Dar Consiliul interimar al rebelilor, avand sediul la Benghazi, in estul tarii, ar fi respins oferta, deoarece o astfel de iesire "onorabila" ar reprezenta o jignire la adresa victimelor lui Gaddafi.

Liderul libian l-ar fi trimis pe Jadallah Azzouz Talhi, un fost prim-ministru, sa stabileasca o intrevedere cu rebelii pentru a incheia un acord scris.

Oferta propusa de Gaddafi presupunea predarea puterii unui comitet format de Congresul General al Poporului, anunta Daily Mail.

O sursa apropiata de Consiliu a afirmat ca o formula propusa ar fi fost ca Muammar Gaddafi "sa predea puterea presedintelui Parlamentului si sa paraseasca tara cu o anumita suma de bani". "Mi s-a spus ca problema banilor este un obstacol serios din punctul de vedere al Consiliului National", a precizat sursa, citeaza MEDIAFAX.

Insa Essam Gheriani, ofiter al serviciului de presa din cadrul Consiliului, a mentionat ca "Nicio oferta de acest gen nu a fost propusa Consiliului, din cate stiu eu", citeaza Daily Mail.

De asemenea, unul dintre oficialii fortelor rebele, Ahmed Jabreel, a declarat: "Am spus tot timpul ca orice negociere trebuie sa aiba loc pornind de la faptul ca Kadhafi va renunta la putere. Nu poate exista niciun compromis".

Citeste si: Lideri puternici, prietenii lui Gaddafi

Luptele dintre sustinatorii si opozantii lui Gaddafi fac noi victime

Fortele lui Gaddafi au comis un "masacru" in Zawiyah


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.