Deputatii moldoveni au fost intampinati, joi, de reprezentantii Centrului de Resurse "Tineri si Liberi", care pledau pentru respectarea legii ce interzice fumatul in locurile publice oferindu-le politicienilor plicuri in care se aflau chiloti imprimati cu texte antifumat, informeaza Pro TV Chisinau.

"Impotenta Legii nr. 278 ne da dureri de cap. Ne-am saturat!", este mesajul care poate fi citit pe chilotii distribuiti de cei de la Centrul de Resurse "Tineri si Liberi".

Potrivit azi.md, activistii spun ca in felul acesta vor sa sensibilizeze autoritatile privind fumatul in locurile publice, fiind o incalcare a legii cu privire la tutun si drepturile omului.

Tinerii i-au asteptat pe deputati in fata Palatului Republicii si le-au impartit fiecaruia cate un plic, care continea pliante informative despre consecintele fumatului, dar si lenjerie intima, imprimata cu textul mentionat mai sus, transmite MEDIAFAX.

Antonita Fonari, reprezentant al Centrului de Resurse "Tineri si Liberi", a explicat ca tinerii au recurs la aceasta modalitate "originala" pentru ca fumatul are mai multe efecte, printre care si impotenta, dar si pentru faptul ca deputatii doar adopta legi, dar nu le respecta. "Ajunge cu principiile si valorile. Faceti ceva cu sanatatea cetatenilor", este mesajul ei pentru parlamentari.

La randul lor, deputatii care veneau grabiti spre Palatul Republicii primeau pachetul fara sa-l deschida. Deputatul liberal Mihai Ghimpu a apreciat actiunea tinerilor si le-a spus ca el nu fumeaza si respecta legea, iar presedintele interimar Marian Lupu a dezvaluit ca fumeaza, dar tigari electronice, care, in opinia sa, nu dauneaza celor din jur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.